Kemalangan di mana-mana

Macam-macam hal di Jambatan Pulau Mutiara ini. Tidak pernah lekang dari masalah-masalah-masalah Punca? omputeh kata human error atau kesilapan manusia. Cuba renung-renung kisah berikut. Ambil iktibar dan pedoman hidup.

Suami Isteri Maut Dalam Kemalangan Di Jambatan Pulau Pinang, Rakan Jatuh Ke Laut

GEORGE TOWN: Sepasang suami isteri muda maut selepas kenderaan MPV yang dinaiki mereka merempuh besi selusur Jambatan Pulau Pinang dalam satu kemalangan di sini malam tadi, manakala seorang daripada tiga penumpang MPV itu tercampak keluar daripada kenderaan tersebut dan jatuh ke dalam laut.

beringat sebelum kena

Ketua Trafik Pulau Pinang DSP Abdul Rahim Md Din berkata remaja berumur 17 tahun yang tercampak ke dalam laut itu kemudiannya berenang ke salah satu tiang jambatan sebelum diselamatkan oleh polis marin kira-kira pukul 1.30 pagi.

Beliau berkata pemandu MPV itu Teh Boh Yi, 17, dari Sungai Rambai Bukit Mertajam dan isterinya Khor Lee Mui, 17, dari Mukim 8 Tanah Liat Bukit Mertajam, meninggal dunia di Hospital Pulau Pinang pada kira-kira pukul 1 pagi akibat kemalangan pada kira-kira pukul 11 malam itu.


Bercakap kepada Bernama ketika dihubungi di sini beliau berkata kemalangan dipercayai berlaku semasa kenderaan yang dipandu Teh dalam perjalanan menghala Pulau Pinang itu hilang kawalan semasa ia cuba memotong sebuah kenderaan.

Katanya MPV itu kemudiannya terbabas ke pembahagi jalan sebelum dilanggar pula oleh sebuah lori membawa sayur, mengakibatkan ia merempuh besi selusur jambatan.

Abdul Rahim berkata rempuhan itu mengakibatkan remaja berkenaan tercampak keluar dari kereta, dan terjatuh ke dalam laut.

takaful prubsn
Ihsan kosmo online

Katanya ketiga-tiga penumpang MPV yang terselamat dalam kejadian itu kini menerima rawatan itu Hospital Pulau Pinang, dan salah seorang daripadanya sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU).

“Keadaan mereka baik, namun ketiga-tiganya masih dalam keadaan trauma akibat kejadian itu,” katanya.

Adul Rahim berkata polis sedang menyiasat kes itu mengikut Seksyen 41 (1)Akta Pengangkutan 1987. – BERNAMA

Kesimpulannya:
1)Pandu pada had laju dibenarkan
2) Banyakan bersabar
3) Ambilah insuran selengkap mungkin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s