PERSEDIAAN KE GERBANG PERKAHWINAN

thanks BeautifulNara for this nice sharing

Sebelum ni kami dah share tips cara pikat awek dengan perfume, kali ni TIPS camana nak menjadikan awek tu sebagai isteri.
Pada BangNara ada 3 benda yang kita mesti ada sebelum masuk meminang, tips utk para bakal suami, dan para bakal isteri kena ada jugak benda2 ni.

  1. Kereta. Ini tak payah cerita lah kan, memang perkara paling asas yang kena ada sebelum kahwin. Yolah nanti camana nak bawak bakal bini jalan-jalan honeymoon kalau takde kereta. Takkan nak naik bas plak gila tak romantis.
  2. Rumah. Amik contoh Umie Aida sudah….belum kahwin sudah dapat rumah, kompem Umie setia hingga ke tua.
  3. Ha, Ini paling penting tapi selalu dilupakan masyarakat. Kita kena ada Takaful Health! Apa itu Takaful Health?? Haa, cuba korang bayangkan ek, tengah korang mengecapi kebahagian berumahtangga, tetiba korang (sama ada suami/isteri atau pun anak2) mengalami simptom2 macam sakit perut, pastu berlanjutan so korang pon pegilah cek kat doktor…

Ataupun, korang  ni seorang pemandu yang berhemah, tapi dek pemanduan bahaya orang lain, anda accident!

Untuk dua-dua scenario ini, korang ditahan di hospital.

Sekali alamak,pihak hospital kata “ ini sangat serius anda perlu dibedah segera! Sila sediakan duit pembedahan RM25,000 untuk menyelamatkan nyawa anda “

Takkan pada masa ni, suami pandang bini, bini pandang suami. Duit simpanan dah takda habis buat kahwin, nak pinjam mak bapak ngan adikberadik mungkin boleh dapat tapi taklah sampai 25,000. Takkan nak pinjam AhLong Bukit Beruntung!
Sebab itulah jika sebelum korang kahwin tak kira lelaki/wanita, Korang perlu ada benda ke-3 yakni Takaful Health ni.

Kalau jadi kes macamni, Cuma tunjukkan aja medical card Takaful Health dari Prudential BSN Takaful ni. Takaful Health akan settlekan bil hospital & kos rawatan, takdelah masa sakit tu, kita bertambah sakit dok pikir mana nak cekau duit!

Cuba korang tengok jadual benefit kat bawah ni. Paling sikit kita boleh guna ialah RM50,000 setahun, limit sampai umur 80 ialah RM500,000. Peh tu paling sikit.
Paling banyak 150,000 setahun, limit 1.5 juta hingga umur 80!

Walahwehhh, akaun bank kita mungkin kosong sokmo tapi akaun Takaful Health kita ada 1.5 juta tu!.

Sakit ni datang tanpa diundang, yang penting kena bersedia! Walaupon perlindungan medical card Takaful Health ni sangatlah banyak sampai 1.5 juta, tapi harga yang anda bayar cumalah dari RM100, murah tuuu~~

Oklah, mesti korang nak cakap, “Abih tu kalau saya tak sakit, tak guna Takaful Health camna?”
Haaa, ni yg best pasal Takaful Health ni, katakanlah kita sihat walafiat takde buat claim, Takaful Health ni ada NCB, korang akan dapat RM100-500 bergantung pada plan Takaful Health mana yg korang amik ( refer jadual atas tu)

Katakan 3 tahun berturut2 tak sakit, dapatlah duit tu 3 kali, katakan tahun ke4 masuk ward, utk thn tu x dpt lah..tahun ke 5 takde claim pape, dpt lagi…dan lagi dan lagi…

Duit tu akan dimasukkan ke dalam akuan di bawah PruBSN Takaful, yang akan dilaburkan supaya korang boleh dapat keuntungan & keluarkan kelak.
Paham ke idak korang ni? Kalau nak lebih info, cuba tekan sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s